Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

LAKE NAKURU – národní park

Lake Nakuru National Park je další pýchou Keni. Jeho rozloha je 188 km2 a byl vytvořen roku 1961 okolo jezera zvaného Nakuru, které se nachází v blízkosti stejnojmenného města. Lake Nakuru National Park se do podvědomí tisíců turistů z celého světa dostal především díky tomu, že je domovem obrovského množství plameňáků, kteří hnízdí podél břehů. Počet plameňáků v této oblasti je úměrný tomu, jaké zde mají podmínky nutné pro bezproblémové přežívání.

Plameňáci však nejsou jediným důvodem, proč se zvědaví návštěvníci vydávají právě do této oblasti. Lake Nakuru National Park se totiž stal útočištěm i pro žirafy, nosorožce černého a také pro nosorožce bílého. Právě v souvislosti s těmito živočichy bylo v parku vybudováno dlouhé oplocení, které je má ochránit před chtivými pytláky.

Kromě toho, že v současné době žije v tomto národním parku asi 25 černých nosorožců a asi na 70 bílých nosorožců, můžete tady zahlédnout i žirafy, lvy, gepardy či levharty. Pokud se bojíte hadů, zřejmě Vás příliš nepotěší skutečnost, že v lesích či u silnic můžete narazit na plazící se krajtu.

Jak už jsme zmínili, Lake Nakuru National Park je domovem především pro plameňáky, avšak společnost jim dělají i orli, volavky či ledňáčci. O zajímavou podívanou tedy zaručeně nebude nouze!

Samotné Lake Nakuru je alkalické jezero, které je velmi mělké. Je obklopeno hustými porosty stromů, travnatými pláněmi a na severu je ohraničeno kráterem Menengai. Jezero napájí hned tři řeky – Njor, Makalia a Enderit. Pamatujte na to, že podnebí je tady různorodé (tzn. střídají se tady období sucha, vlhka, zimy i tepla), takže tomu zkuste přizpůsobit i svůj šatník.

Do parku se dostanete po asfaltové cestě z města Nairobi, přičemž hlavní vstup do Lake Nakuru National Park se nachází asi 4 kilometry od centra města. Jsou tu však i další brány, jako například Lanet gate či Nderit gate.

Udělejte si nezapomenutelný výlet do jedinečného Lake Nakuru National Park, kde budete moci obdivovat 550 druhů rostlin, vodopády Makalia či nádhernou vyhlídku. To vše a mnohem víc pouze za 40 dolarů. Vězte, že ty zážitky za to určitě stojí!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist