Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

MOUNT ELGON – národní park

Mount Elgon National Park se nachází asi 140 km od Viktoria Lake, rozkládá se na ploše 1279 km2 a je rozdělen hranicí Keni a Ugandy. Jen pro zajímavost je dobré uvést, že „ugandská“ část parku pokrývá plochu 1110 km2, zatímco „keňská“ část čítá zhruba 169 km2. Jak je asi zřejmé z názvu, tento park byl pojmenován podle hory Mount Elgon, která je druhým nejvyšším vrcholkem Keni.

Klima v této oblasti je na hranici vlhkosti a středního sucha, přičemž období sucha je časté od června do srpna a pak také od prosince do března. Ani toto časové vymezení však není zárukou, že Vás bezesrážkové období nemůže potkat takřka kdykoliv.

V okolí hory Elgon, která je důležitá pro povodí řeky Nzoia, neboť teče do Viktoria Lake a také do řeky Turkwel, přičemž ta se vlévá do jezera Turkana, můžete očekávat bohatou vegetaci, která představuje kombinaci lesů, mokřin a významných druhů rostlin.

Horské svahy jsou lemovány olivami, lesy, bambusy, vřesovišti i rašeliništi. Ze zvířat tady můžete zahlédnout slony, buvoly, antilopy, opice nebo několik ohrožených druhů ptáků, mezi nimiž neschází jestřábi nebo vážky.

Nádherná fauna i flóra však paradoxně nejsou hlavními lákadly Mount Elgon National Park. Návštěvníci denně obdivují nevyzpytatelné útesy, jeskyně, vodopády, soutěsky i krátery či horské prameny. Dalšími oblíbenými aktivitami jsou, vedle obdivování divoké zvěře, tedy pěší turistika k Endebess Bluff a Koitoboss Peak, jeskynní průzkumy a v neposlední řadě i kempování pod širým nebem.

Pokud máte rádi báje a mýty, jistě Vás potěší skutečnost, že se k jeskyni Mount Elgon váže velmi zajímavý příběh. Traduje se, že jeskyni často navštěvují zvířata, konkrétně sloni a buvoli, kteří s oblibou olizují sůl ze stěn. Další známou jeskyní je Kitum, která na sebe upozorňuje díky své hloubce, která činí 200 metrů.

Jak tedy vidíte, Mount Elgon National Park má mnohé co nabídnout, takže se rozhodně nemusíte obávat nudy. Neváhejte tedy a zažijte příjemný den ve společnosti divoké zvěře a dechberoucí přírody, jejíž krásy Vás nikdy nepřestanou fascinovat. I taková je totiž tvář Keni – prohlédněte si ji zblízka i Vy!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist