Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

MERU – národní park

Seznamte se s dalším známým národním parkem, který stojí za to navštívit, pokud se rozhodnete poznávat krásy africké Keni. Nachází se východně od Meru, zhruba 350 kilometrů od města Nairobi, které lze chápat jako centrum veškerého dění v Keni.

Tento národní park se řadí ke komplexu sousedních rezervací u řeky Tana Bisanadi a Mwingi, NP Kora a rezervace Rahole. Okolní krajina je na severozápadě kopcovitá, přičemž její doménou je jednoznačně vulkanická půda. Směrem na východ se však povrch mění v rovinatější.
Samotný park je ohraničen hned třemi řekami. Na jihu je to řeka Tana, na jihozápadě mohutná Ura a v neposlední řadě je třeba zmínit řeku Rojeweru, která se nachází na východě.

Meru National Park se rozpíná na ploše 870 km2 a do podvědomí lidí ze všech koutů světa se dostal především díky příběhu lvice Elsy, o kterém pojednával film Born Free.
Vzhledem k tomu, že jsou v této oblasti vydatné srážky na denním pořádku, neměla by Vás překvapit skutečnost, že Vás budou obklopovat bažiny a vysoké trávy. Park je tedy v současné době útočištěm například pro slony, hrochy, lvy, leopardy, gepardy, nosorožce černé a také pro vzácné druhy antilop.

Mezi další významné „atrakce“ Meru National Park patří výhled na Mount Kenya, řeka Tana a samozřejmě Adamson’s Fall. Jak tedy vidíte, rozhodně se tady nudit nebudete.

Národní park se v osmdesátých a devadesátých letech výrazně potýkal s problematikou pytláctví, což mělo neblahý vliv na chod celého parku. V současné době však lze konstatovat, že je Meru National Park už jen oázou klidu nejen pro zvědavé turisty, ale také pro divokou zvěř, která se až tady dočkala bezpečných podmínek nutných pro přežití.

Do Meru National Park se lze dostat autem. Cesty jsou zde vybudované, avšak pokud sem vyrazíte v období dešťů, počítejte s tím, že silnice mohou být poněkud poničeny. Jestliže rádi cestujete vzduchem, můžete využít i tento typ dopravy. Přistávací plochy se nachází v Kina, Mulik a Elsa’s Kopje astrip. Nyní tedy již nic nebrání tomu, abyste si návštěvu Meru National Park užili plnými doušky! Přejeme nezapomenutelné zážitky, na které budete rádi vzpomínat!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist