Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

SAIWA SWAMP – národní park

Saiwa Swamp National Park je malý národní park o rozloze 2,9 km2 a byl zřízen roku 1974. Leží v Rift Valley, tedy asi 385 km severozápadně od města Nairobi. Zajímavostí je, že tento národní park byl vytvořen speciálně pro ochranu vodních antilop.

Vegetace Saiwa Swamp National Park je směsicí lesů a bažin, které jsou obklopeny vysokými keři a rákosím. Pro tuto oblast je typické, že zde není vybudováno mnoho silnic, ale doménou jsou spíše pěší trasy a také mosty. Vstup do národního parku je možný přes Sitatunga Gate, která se nachází v blízkosti Mount Elgon National Park.

A pro koho je Saiwa Swamp National Park určen? Samozřejmě, že pro všechny, nicméně na své si tady přijdou především milovníci turistiky, kempování a rozmanitých druhů ptáků. Pro tyto účely se tu nachází stezky a také čtyři strategicky umístěné rozhledny, jež umožňují sledovat volně žijící zvířata a až 372 volně žijících ptáků.

Během prohlídky tady můžete narazit na různé druhy afrických zvířat. Chybět však samozřejmě nemohou největší „lákadla“ v podobě opic, kočkodanů, vyder či antilop, přičemž některé z nich jsou schopné se před zvědavými turisty ukrýt pod vodou.

Jestliže Vám jedna prohlídka Saiwe Swamp National Park nebude stačit a rozhodnete se strávit zde delší dobu, zřejmě Vás potěší skutečnost, že se v blízkosti parku nachází několik ubikací, kde budete moct složit hlavu. Jednak můžete přenocovat ve stanovém táboře Sirikwa, jednak se v městečku Kitale můžete ubytovat ve zdejších hotelech. Dobrodruzi pak mohou přenocovat v kempu, který je lokalizován hned u brány do národního parku.

Vstupné do parku Vás bude stát 20 amerických dolarů, za děti pak zaplatíte dolarů deset. Velkou výhodou tohoto národního parku je, že je přístupný během celého roku. Takže zatímco budou Česko sužovat plískanice a sněhové kalamity, Vy se budete moci vydat do slunečného domova antilop, do Saiwe Swamp National Park. Zní to lákavě, viďte?


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist