Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

KORA – národní park

Kora National Park byl založen 1990 a rozkládá se na ploše 1 770 km2. Severní hranici tohoto pozoruhodného národního parku tvoří řeka Tana. Park se nachází v nadmořské výšce mezi 490 – 270 metrů, přičemž střední část je zvlněná a jsou tu k vidění kamenné ostrůvky.

Národní park se v minulosti potýkal s vážnými problémy, neboť zde v letech 1980 a 1990 řádili pytláci. George Adamson a jeho asistenti jimi byli dokonce roku 1989 zavražděni. Sám Adamson je v tomto parku pohřben.

Ačkoliv byl Kora National Park v minulosti zmítán nepřízní osudu, dnes patří k velmi oblíbeným atrakcím v Keni. A to především díky tomu, že má mnohé co nabídnout. Milovníci divoké zvěře, nádherných přírodních scenérií, rybaření a nevšedních zážitků si právě tady určitě přijdou na své.

Na co se tedy můžete těšit? Vězte, že toho není zrovna málo. V první řadě si nesmí žádný návštěvník nechat ujít pozorování gepardů, slonů, hrochů, hyen či lvů. Domov však tady našly i antilopy či hyeny. Dokonalou atmosféru divočiny nádherně podtrhne i všudypřítomná buš, topoly a také ztepilé palmy.

Jen pro Vaši dobrou představu je třeba říci, že v parku pobývá na 500 druhů hmyzu, 21 druhů ryb, 33 měkkýšů a také 40 plazů. Jedná se tedy skutečně o pestrou směsici, kterou musíte spatřit na vlastní oči.

Mezi další atrakce Kora National Park se řadí již jednou zmíněná řeka Tana, dále pak Adamson’s Fall, Grand Falls, Adamsonův hrob či Kora peřeje. Jak tedy vidíte, rozhodně se tady nudit nebudete. Záleží pouze na Vás, jakým aktivitám dáváte přednost. Ale podmínky pro dlouhé vycházky, pro výstup na kamenité ostrůvky či na rafting jsou tady vskutku výborné, takže Vám tyto aktivity vřele doporučujeme.

Návštěvu Kora National Park doporučujeme tedy především těm, kteří si rádi dopřejí nejen romantickou vycházku keňskou buší za řevu divoké zvěře, ale také trochy adrenalinu a nevšedních zážitků. Jen v tomto národním parku si všechny tyto požadavky do puntíku splníte. Sbalte si tedy batoh a vydejte se směrem ke Kora National Park – určitě nebudete litovat!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist