Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

RUMA – národní park

Ruma National Park, který leží v Lambwe Valley, asi 140 km od města Kisumu, byl založen roku 1983 za účelem ochrany antilop koňských, které se nikde jinde, než v této oblasti nevyskytují. Dříve byl však tento park nazýván jako Lambwe Valley Game Reserve a její vznik se datuje zhruba do roku 1966.

Národní park má rozlohu asi 120 km2 a na jeho hranici se nachází sráz, který s oblibou zdolávají především vášniví horolezci. Okolí národního parku je však v drtivé většině tvořeno travnatými pastvinami.

Ruma National Park se stal útočištěm až pro 145 druhů ptactva, včetně bílého orla. Dále tady můžete zahlédnout různé druhy ryb, volavek i modrých vlaštovek, které sem přilétají z Tanzanie zhruba v dubnu a odlétají v září. Kromě ptactva a ryb se v parku však můžete těšit i na žirafy, gepardy, levharty, pštrosy, šimpanzy či bílé nosorožce.

Pokud se rozhodnete do tohoto národního parku vydat, rozhodně nebudete litovat! Nejen, že strávíte den uprostřed nedotčené přírody, která je zcela separována od hluku tepajících měst, ale také budete mít ojedinělou příležitost prohlédnout si divokou zvěř, na kterou v našich luzích a hájích narazíte možná v zoologické zahradě, a to ještě nemáte ani jistotu, že se tak skutečně stane. Obrovskou výhodou Ruma National je, že zde chráněné druhy zvířat uvidíte volně pobíhat a tomuto neodolatelnému pohledu již dodá snad jen nádherná příroda, kterou si bezvýhradně zamilujete!

Jestliže Vás výše zmíněné řádky dostatečně nalákaly a máte v úmyslu si jít po přečtení tohoto příspěvku ihned sbalit to nejnutnější a vyrazit do Ruma National Park, jistě Vás bude zajímat, jakou hotovost si máte s sebou vzít. Vstup do národních parků se sice neřadí mezi nejlevnější záležitosti, nicméně tato investice za to rozhodně stojí. Dospělého bude stát vstup do Ruma NP zhruba 20 USD, zatímco za svého potomka zaplatí polovinu sumy. Pokud si budete chtít pronajmout šestimístné vozidlo, počítejte s 200 Ksh za den. Cena pak stoupá úměrně k počtu sedadel ve vozidle.

Přejeme krásný, ničím nerušený výlet do Ruma National Park!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist