Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

TSAVO EAST – národní park

Tsavo East National Park se řadí k jedněm z nejstarších národních parků v Keni, neboť byl založen již na jaře roku 1948. Nachází se u obce Voi v okrese Taita. Park se rozprostírá na ploše 11 774 km2 a je přístupný prostřednictvím tří bran. Z Voi se jedná o bránu nazvanou Manyani, z města Mombasa sem lze projít přes bránu Bachuma a z Malindi přes bránu Sala.

Tsavo East je tvořen nekonečnými zvlněnými pláněmi a křovinatou vegetací, což mu dodává jisté osobité kouzlo. Park se však dočkal popularity především díky obrovskému množství volně žijících živočichů, kteří tady pobývají, a také díky „velké pětce“, kterou tvoří lev, nosorožec, buvol, slon a leopard.

Bažina Kanderi Swamp, nedaleko od hlavní brány Voi Gate, je domovem stovek zvířat. Hlavní atrakcí parku je však přehrada Aruba Dam postavená přes řeku Voi River. Zde se setkáte s řadou divokých zvířat, kteří zde poklidně žijí. Za zvýšenou pozornost určitě stojí i skála Mudanda Rock, jež se tyčí nad přírodní nádrží, která v období sucha láká především slony.

Nenechte si ujít ani největší lávový proud na světě Yatta Plateau a ani překrásné skalní útvary vytvořené vodopády Lugards Falls na řece Galana River. Tyto oblasti jsou hotovým rájem pro ornitology.

Tsavo East National Park je bezpečným domovem pro obrovské množství savců. Žijí zde rozmanité druhy hyen, buvoli, africké divoké kočky, gepardi, afričtí lovečtí psi a nebo sloni. Scházet tady nemohou samozřejmě ani ježci, šakali, leopardi, lvi, opice, syslové či sloni.

Jak jsme již zmínili, park je bez nadsázky považován za ráj pro ornitology. Aby také ne! Vždyť tady bylo zaznamenáno přes 5 000 druhů ptáků. Je tedy dost možné, že Vám během Vaší návštěvy nad hlavou proletí například špačci. Zahlédnout tady však můžete i pštrosy, poštolky, ledňáčky či volavky.

Do Tsavo East National Park byly přemístěny také antilopy hirola, jejichž jediná přežívající skupina se do té doby vyskytovala nedaleko keňsko-somálské hranice. Intenzivní pytláctví a ničení jejich původního životního prostředí však bohužel zredukovalo jejich počet z odhadovaných 14 000 (v roce 1976) na žalostných 350 jedinců, kteří tady přebývají v současnosti. Díky tomu jsou tyto antilopy v parku Tsavo East neustále monitorovány.

V Tsavo East si tedy přijdou na své nejen obdivovatelé divoké zvěře, ale také ti, kteří rádi objevují nepoznané. Přírodních úkazů je v tomto národním parku k dispozici nespočet. Fotografie v žádném případě autenticky nezachytí krásu parku, proto neváhejte, vytáhněte z peněženky zhruba 23 amerických dolarů a vydejte se do srdce tohoto přírodního ráje. Nebudete litovat!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist