Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

LAKE TURKANA – národní park

V Lake Turkana National Park naleznete hned tři národní parky (Sibiloi, Central Island a South Island National Park). Ty jsou coby celek zapsány na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Největší pýchou této oblasti je jezero Turkana a samotné parky jsou domovem pro migrující vodní ptactvo, dále jsou hlavním semeništěm pro krokodýla nilského a v neposlední řadě jsou také útočištěm hrochů.

Co se týče geografické polohy jednotlivých parků, údaje jsou následující: Sibiloi National Park se nachází na východním břehu jezera Turkana, Central Island naopak sídlí ve Valley Rift a South Island je lokalizován na jižním konci jezera Turkana. Od roku 1983 jsou dva jmenované ostrovy uznány jako národní parky.

Celková plocha Lake Turkana National Park činí 161, 485 ha a leží v nadmořské výšce 375 metrů – 550 metrů. Vegetace národního parku je tvořena travnatými pláněmi, lesy, zátokami i mělčinami. Již tato skutečnost tedy napovídá, že i zdejší fauna bude víc než pestrá. Nač se tedy můžete těšit? Během prohlídky parku jistojistě narazíte na obrovské množství ptactva, krokodýlů i hadů (především se tady vyskytují kobry a zmije). Dále v Lake Turkana National Park uvidíte paviány, hyeny, gepardy, gazely, žirafy i 47 druhů ryb, které žijí v jezeru.

Jezero Turkana bylo objeveno roku 1888 maďarským cestovatelem S. Telekim a jeho kolegou z Rakouska, L. Von Höhnelem. Na východním břehu jezera, v národním parku Sibiloi, byly nalezeny pozůstatky prehistorického člověka homo habilis, takže rozhodně nelze tvrdit, že by tato oblast nebyla opředena tajemstvími. Zajímavostí je, že jezero je hluboké 75 metrů a široké 50 km, takže již samotné tyto údaje přímo vábí k tomu, aby si jej přišli prohlédnout z bezprostřední blízkosti. Nalákat Vás může i skutečnost, že má jezero tři vulkanické ostrovy – severní, centrální a jižní.

Pokud se do této oblasti vydáte, počítejte s poměrně vysokými teplotami. Rtuť teploměru může dosahovat až čtyřiceti stupňů celsia. Nezapomeňte se tedy před odjezdem na výlet pořádně namazat opalovacím krémem a dostatečně pít. Jakmile všechna výše uvedená pravidla dodržíte, můžete se už jen těšit na jedinečné chvilky, které v tomto národním parku zaručeně zažijete! Přejeme Vám nádherné a nezapomenutelné zážitky!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Zatím 1 komentář k článku “LAKE TURKANA – národní park”

  1. Nezapomeňte na kvalitní repelent, ale jinak to byl famózní zážitek. :)


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist