Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

TSAVO WEST – národní park

Národní park Tsavo je se svoji rozlohou, která čítá 22 000 km2, největším národním parkem Keni a jedním z největších parků na světě. Je rozdělen na dvě části – Tsavo West National Park a Tsavo East National Park. My si však v následujících řádcích budeme povídat o Tsavo West National Park.

Tsavo West se nachází západně od silnice Nairobi-Mombasa a jeho rozloha je 9 065 km2. Mezi nejnavštěvovanější části parku se beze sporu řadí jeho „zkultivovaná část“, která se může pyšnit nádhernou a neobvyklou krajinou. Je zde totiž dost kopcovitý terén, který přímo vybízí k pěší turistice. Navíc se Vám odtud nabízí neopakovatelný pohled na savanu, která se rozprostírá všude okolo. Můžete díky tomu pozorovat zebry, žirafy, lvy, slony či buvoly.

Jednou z hlavních atrakcí jsou také vodní plochy nedaleko chat Kilanguni a Ngulia a nebo prameny Mzima Springs a okolní přírodní nádrže, které jsou oblíbenými lovišti krokodýlů a hrochů. U těchto nádrží byla také zřízena pod vodou pozorovací místnost, aby turisté mohli sledovat zblízka hroší aktivity, takže Vám tuto aktivitu vřele doporučujeme.

Pokud toužíte po nádherném výhledu na okolí, určitě byste neměli vynechat krátery Chaimu a Roaring Rocks. Zejména z druhého jmenovaného kráteru je pohled na orly a sokoly kroužící nad útesy naprosto fascinující!

Nedaleko se nachází také lávový proud Shetani, který je pozůstatkem sopečné erupce, k níž došlo před pouhými 200 lety. Atraktivní pro Vás mohou být i zdejší jeskyně, avšak nevydávejte se do nich sami. Součástí Vaší výbavy by také měla být funkční baterka.

Další populární atrakcí Tsavo West National Park je jednoznačně útulek pro nosorožce Ngulia, který se nachází nedaleko u úpatí kopců Ngulia Hills. V roce 1960 žilo v oblasti Tsavo 8 000 nosorožců, dnes však můžeme v Keni díky aktivní účasti pytláků naleznout pouze 500 nosorožců. V současné době oblast Ngulio chrání metr vysoký plot a díky tomu je poměrně bezpečným domovem pro 50 nosorožců černých.

Pokud si chcete návštěvu Tsavo West National Park plnohodnotně užít, vyražte sem v období sucha, které nastává od března do května. Cesty do parku jsou dobré, takže je možné se sem dostat autem 4 x 4. Letecká doprava je rovněž možná.

Tsavo West je otevřen od půl sedmé ráno do půl sedmé večer. Jestliže Vás park nadchne natolik, že zde budete chtít zůstat i do druhého dne, můžete se ubytovat v kempech či v poněkud dražších Safari Lodges. Záleží pouze na Vás, čemu dáte přednost.

Jestliže toužíte po originálním výletu, avšak jste byli stále na pochybách, kam se v Keni vydat, jsme si jisti, že po přečtení tohoto článku máte již jeden tip, kam by Vaše kroky mohly v nejbližších hodinách směřovat. Tsavo West je kouzelnou kombinací divoké zvěře a dechberoucí malebné krajiny, která se Vám vryje do paměti snad navěky. Zažijte romantické i dobrodružné chvilky pod africkým nebem – objevte krásy národního parku Tsavo West!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Zatím 1 komentář k článku “TSAVO WEST – národní park”

  1. Úžasný zážitek! Když vedle vašeho auta trhají na kusy lvy antilopu. Prostě krásná a divoká příroda.


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist