Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

MARSABIT – národní park

Národní rezervace Marsabit pokrývá plochu 1 500 km2 a tvoří ji majestátná hora, která vystupuje uprostřed pouště. Zároveň je jediným zdrojem pitné vody v této oblasti. V rezervaci jsou tři kráterová jezera, kde žijí především ptáci. Jedno z těchto jezer, které je známé pod názvem Lake Paradise, proslulo díky filmům Martina Johnsona a Vivien de Watwille.

Rezervace leží 550 km severně od města Nairobi. Dostat se sem můžete jednak po silnici přes Nanyuki a Isiolo, a to pouze autem 4 x 4. Lze se sem však dopravit i letecky, přistávací plocha se nachází přímo ve městě Marsabit. Rezervace má dvě vstupní brány. Jednak je to brána Ahmed, jednak mluvíme i o bráně Abdul.

Největší dominantou Marsabit jsou rozhodně sloni. Nejznámější z nich se jmenoval Abdul, který se dožil věku 55 let a jehož tělo je vystavěno v muzeu v Nairobi. Tento slon byl jedinečný hlavně proto, že jeho kly dosahovaly váhy 20 – 30 kilogramů.

Srdcem parku je však rozsáhlý les, díky němuž jsou stále naživu některé vzácné druhy zvířat. Na mysli máme především lvy, nosorožce, Grévyho zebry, hyeny, antilopy a již několikrát zmíněné slony. Žije tady také na 400 druhů ptáků, takže pokud máte slabost pro pestrobarevné ptactvo, určitě si tady přijdete na své!

Podnebí je v této oblasti horké a suché, přičemž s vlhkostí se tady můžete setkat jen ojediněle. Díky ochotě zdejších obyvatel se můžete svézt na velbloudovi a my Vám garantujeme, že se jedná opravdu o jedinečný a nezaměnitelný zážitek, díky němuž se Vám Marsabit National Park již nevratně zaryje do paměti.

Samozřejmě, že ani tady neschází možnost ubytování. Složit hlavu budete moci například v Lake Paradise Camp, který se nachází na břehu jezera Lake Paradise, tudíž na sebe romantické chvilky nenechají dlouho čekat.

Užijte si exotickou dovolenou prosycenou divočinou a romantikou zároveň – vydejte se do Marsabit National Park a tohle všechno a mnohem víc budete mít snadno na dosah!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist