Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

MOUNT KENYA – národní park

Mount Kenya National Park je jeden z nejznámějších keňských parků, který v minulosti plnil funkci přírodní rezervace. Doba jeho vzniku sahá do roku 1949 a od roku 1997 se díky svým přírodním krásám nachází na seznamu světového dědictví UNESCO.

Národní park má rozlohu 715 km2 a jedná se o impozantní vyhaslý vulkán, který se nachází asi 140 km severně od Nairobi. Má dva hlavní vrcholky. První z nich je znám jako Batian (5200 m) a druhý se nazývá Nelion (5188 m). Hory jsou porostlé lesem, bambusem a křovím, avšak ve vyšších polohách lze spatřit už jen skálu, led a sníh. Jedná se tady o dechberoucí přírodní scenérie, které Vás zaručeně ohromí svými krásami.

Pokud máte horolezecké ambice, určitě si nenechte ujít možnost zdolat třetí nejvyšší vrchol, Point Lenana, který je dostupný i turistům a díky tomu se stal oblíbeným místem v hledáčku turistů z celého světa.

K samotnému Point Lenana vede několik stezek. Jmenovitě se jedná o Naro Moru, Sirimon a Chogoria. Pokud budete ochotni si na Vaši túru trochu přivstat, určitě nebudete litovat. Naskytne se Vám totiž příležitost spatřit na vlastní oči východ slunce, který za to brzké vstávání rozhodně stojí!

Mount Kenya je jedinou horou v Keni, jejíž vrchol je trvale pokrytý sněhem. Ledovce na hoře jsou geografickým zázrakem, neboť leží pouhých 16 km od rovníku. Největší ledovec se nazývá Lewis Glacier a narazíte na něj při cestě z Teleki Valley směrem na Point Lenana. Díky výše zmíněným faktům tedy počítejte s tím, že se klima, fauna i flóra v národním parku mění podle nadmořské výšky.

Na co se tady můžete, kromě nádherné okolní přírody, ještě těšit? Jednak je třeba zmínit minerální prameny, ohrožené druhy zvířat adaptované na vysokou nadmořskou výšku, ale také unikátní horskou vegetaci, která zahrnuje 11 endemických druhů.

Vstupné do Mount Kenya National Park je 10 amerických dolarů na den (5 USD pro děti a studenty). Pokud si do parku najmete průvodce nebo nosiče, budete za ně muset zaplatit také vstupné, a to činí asi 100 KSh na osobu za noc.
Ideální doba pro návštěvu parku je leden a únor nebo červenec a srpen, ale ani v tomto období si nemůžete být stoprocentně jisti, že Vám bude přát počasí. Do parku se opět můžete dostat automobilem (příjezd po silnici z Nairobi čítá 175 km) a nebo letecky, přičemž nejbližší přistávací plocha je v Nanyuki.

A závěrem si připomeňme ještě několik důležitých upozornění: Při návštěvě tohoto parku zapomeňte, že jste na rovníku, a předem si opatřete předměty, bez kterých se neobejdete. Počasí na hoře je nevyzpytatelné, a proto se vybavte teplým oblečením a především kvalitní obuví. Není dobré cokoliv podcenit, mohli byste pak být nemile překvapení. Avšak pokud určitým způsobem dodržíte naše rady, garantujeme Vám, že si výlet do Mount Kenya National Park maximálně užijete!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist