Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

NAIROBI – národní park

Nairobi National Park je jeden z nejznámějších národních parků v Keni, který byl zformován roku 1946. Tento park je řazen mezi jediný národní park na světě, který leží tak blízko hlavního města (vzdálenost čítá zhruba 7 km).

Zajímavostí je, že když budete bystří pozorovatelé, je možné, že zahlédnete nairobské majestátné mrakodrapy přímo z parku. Avšak blízkost tohoto metropolitního města nebyla pro Nairobi National Park vždy přínosem. Odborníci se naopak obávají migrace zvěře do klidnější oblasti.

Národní park se rozkládá na ploše 117 km2 a jeho jižní hranice je tvořena řekou Mbagathi. Nairobi National Park je v drtivé míře tvořen především trávami, akáciovými keři, pastvinami, lesy a skalnatými údolími.

Svůj domov tady nalezli například buvoli, paviáni, černý nosorožec, zebry, gepardi, hroši, levharti, Thomsonovy gazely, pštrosi a samozřejmě lvi. Největší koncentraci divoké zvěře můžete očekávat v období sucha, kdy sem zvířata migrují především za vodou. Kromě toho Vám tady může nad hlavou letět až na 500 druhů ptáků.

Nairobi National Park je hlavním turistickým lákadlem pro návštěvníky nedalekého města Nairobi. Největší pozornosti z řad turistů se těší hlavně černý nosorožec, rozmanité druhy ptactva, gepard, hyena, leopard a nebo lev. Návštěvníky však lákají i migrace pakoňů a zeber, které probíhají v červenci a v srpnu, sirotčinec pro zvířata či proslulý památník spálení slonoviny.

Do národního parku lze vstoupit některou ze sedmi bran. Kromě prohlídky divoké zvěře si zde můžete užít piknik či vycházku, a to vše pouze za 40 amerických dolarů. Nenechte si tuto jedinečnou šanci ujít, rozhodně nebudete litovat!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist