Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

NDERE ISLAND – národní park

Ndere Island National Park se rozkládá na ploše 4,2 km2 a jedná se o ostrov, který leží nedaleko břehu Viktoria Lake. Park byl otevřen roku 1986, takže se jedná o poměrně „mladou“ atrakci, která je pro všechny návštěvníky velmi atraktivní.

Název „Ndere“ znamená v jazyce místního kmene, jež se nazývá Luo, cosi jako „místo setkání“. Pověst, která se k tomuto místu váže, totiž říká, že si Kit Mikayi, matka kmene, odpočinula v blízkosti Ndere, když putovala dolů na jih do údolí Nilu. Našla zde však tak úrodné břehy, že se ona i její družina tady rozhodli zůstat.

Ndere Island National Park je přístupný po silnici, ale také si můžete užít výlet lodí z Kisumu. Máte-li slabost pro cestování letadly, i toto přání Vám bude splněno. Přistávací plocha se totiž nachází asi 60 kilometrů od národního parku.

Národní park je domovem mnoha druhů ptáků, ryb i divoké zvěře, která dnes a denně fascinuje nejednoho Evropana. Nenechte si ujít možnost prohlédnout si z bezprostřední blízkosti například orly, ještěrky, hrochy, krokodýly a nebo impaly, které byly zavedeny do zdejších lesů na okraji pobřeží.

Vzhledem k tomu, že je Ndere Island National Park obklopen nádhernou přírodou, jistě neodoláte dlouhým a romantických procházkám, pikniku v trávě či tradičnímu rybolovu. K dispozici je tady i lodní safari, které Vám ponouká zcela ojedinělou možnost prohlédnout si život divoké zvěře z mnoha různých perspektiv.

I v tomto národním parku je turistům nabídnuta možnost přespat v některém z kempů. Nutno dodat, že je tato nabídka hojně využívána, neboť skoro každý dobrodruh si rád dopřeje den uprostřed divočiny navíc. Pokud máte i Vy dobrodružnou duši, která ráda poznává nepoznané, Ndere Island National Park pro Vás bude přímo rájem na zemi! Přejeme Vám mnoho nezapomenutelných zážitků.


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist