Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Destinace v Keni

Keňa se může pyšnit velkým množstvím turisticky zajímavých oblastí. Můžete tady navštívit místa, která jsou zajímavá z pohledu historického, přístavní městečka lemovaná plážemi, ale taktéž se tady nachází i oblasti, které fascinují návštěvníky z celého světa hlavně díky okolní přírodě. Ať už dáváte přednost přírodním scenériím před místy, v kterých je otisk dob dávno minulých, my Vám nyní představíme lokality, které rozhodně stojí za návštěvu.

Nairobi

Významné město, které plní jednak funkci hlavního města Keni, a jednak je největším a nejmodernějším městem ve Východní Africe. Nairobi je jednoznačně světovou metropolí, která má jak své klady, tak své zápory.

Toto město plné kontrastů v současné době obývá zhruba 1,5 miliónů obyvatel. Najdete tady jak elegantně vyhlížející úředníky, výškové budovy a drahá obchodní centra, tak i chudinské čtvrti, kde se žije ve skutečně nuzných poměrech.

Nairobi, KeňaDíky svému rychlému rozvoji tady můžete navštívit moderní kina, kavárny i noční kluby. Snad v žádném jiném africkém městě tak divoce netepe noční život. Potrpíte-li si tedy na moderní architektonické stavby a novodobé vymoženosti, bude pro Vás Nairobi hotovým rájem.

Avšak Nairobi není pouze synonymem divokého nočního života a luxusu. Můžete zde totiž naleznout i nespočet zajímavých památek. Okolo náměstí City Square se soustřeďuje veškeré dění v Nairobi, neboť je jakýmsi pomyslným centrem města. Najít tady můžete vládní budovy, banky a další významné instituce. Rovněž se tady nachází Kennyatta International Conference Centre a několik mrakodrapů. Přímo na náměstí City Square pak můžete obdivovat sochu Jona Kennyaty a jeho mauzoleum.

Dům Karen Blixenové - Nairobi, KeňaDalší dominantou Nairobi je Národní muzeum, kde můžete obdivovat fotografie obyvatel Keni, jejichž autorem je Joy Adamson. Expozice se jmenuje Born Free a mapuje tradiční kulturu místních lidí. Kromě toho si ale tady můžete prohlédnout expozice z archeologických nálezů „kolébky lidstva“ či ptačí galerii, která obsahuje až 900 exemplářů.

Za návštěvu určitě stojí Muzeum železnice, které sídlí v ulici Station Road. Můžete tu naslouchat mnoha zajímavým informacím z keňské historie od začátku kolonialismu, zároveň ale budete mít ojedinělou příležitost kochat se zmenšeným modelem parní lodi MV Liemba, jež pochází z 19. století. Před Muzeem se pak nachází sbírka starých lokomotiv.

Mombasa

Seznamte se s druhým největším městem v Keni! Jde o historicky i kulturně zajímavou oblast, která se může chlubit především druhým největším přístavem na východním pobřeží Afriky. Snad i proto tento přístav poctil svou návštěvou již zmíněný Vasco de Gama.

Mombasa, KeňaDominantami města jsou opět krásné pláže a teplé moře, avšak populární se stalo především díky mořským parkům. Ten největší z nich se jmenuje Národní park Mosamba a je útočištěm nespočtu korálových útesů. Do parku se můžete vydat na plachetnici, přičemž je možné si cestu zpestřit potápěním.

Mosamba je sice obrovským lákadlem pro turisty, nicméně je třeba říci, že její okrajové části jsou poměrně dost chudé a nehostinné. Z toho důvodu tady můžete najít i primitivní budovy, které jsou jediným přístřeším zdejších obyvatel. Bohužel, i taková je tvář Keni.

Malindi

Malindi Beach, KeňaJste romantické duše, které se do Keni nepřijely „honit“ pouze za památkami a národními parky? Pak pro Vás máme jeden tip! Navštivte městečko Malindi, kde na Vás romantika dýchá ze všech stran. Říká se o něm, že je rájem bělostných pláží a korálů. Ještě, když jsou krásy tohoto jedinečného místa zahaleny ve tmě, místní rybáři vyplouvají na svých dřevěných barkách na moře, aby se se svítáním vrátili domů i s úlovkem.

Malindi proslulo hned díky několika faktorům: jednak tady roku 1498 přistál mořeplavec Vasco de Gama se svou flotilou během cesty do Indie, jednak je lákadlem díky nedalekým korálovým útesům. Ty můžete sledovat ze speciálních lodí, které mají prosklené dno. O krásný výhled budou mít zájemci tedy skutečně prvotřídně postaráno.

Watamu

Asi 24 km od Malindi se nachází toto malé plážové letovisko. Jeho dominantou je rozhodně Národní park Watamu, kde byl zakázán rybolov. Najdete tady ideální podmínky nejen pro potápění, ale taktéž pro šnorchlování.

Watamu, KeňaMístní korálové útesy hrají snad všemi nádhernými tvary a barvami, přičemž sledování jejich obyvatel je pro zvídavé potápěče opravdu nepřekonatelným zážitkem. Kromě nádherně zbarvených rybek totiž můžete pod hladinou pozorovat i obrovské kanice nebo delfíny. Budete-li mít dostatek odvahy, můžete se přiblížit ke žralokům. Jestliže není potápění zrovna Vaší parketou, můžete život pod hladinou pozorovat proskleným dnem lodi.

Zajímavostí je, že právě Watamu si velmi oblíbil americký spisovatel Ernest Hemingway, kterého sem přilákala hlavně možnost rybolovu. Africké pobřeží ho natolik okouzlilo, že se o něm zmínil i v některých svých dílech.


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist