Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Zdraví a zdravotní péče v Keni

Keňa je bezesporu jednou z neatraktivnějších tropických zemí světa. Avšak co se týče zdravotních rizik, je tady nebezpečí poměrně vysoké. Proto je dobré před odjezdem na dovolenou uzavřít pojištění léčebných výloh, neboť veškerá lékařská ošetření je třeba platit v hotovosti.

Z pojištění za Vás pojišťovna uhradí náklady za ošetření, hospitalizaci, léčení, výlohy na léky a také nezbytné převozy, budou-li třeba. Součástí pojištění obvykle bývá i repatriace, případně převoz tělesných ostatků, utrpí-li pojištěnec v Keni smrtelné zranění.

Před odjezdem si rovněž sjednejte zdravotní pojištění u renomované pojišťovny. V Keni je totiž naprosto běžné, že zraněnému nebude poskytnuto ošetření, dokud nebude ověřena pacientova solventnost. Kromě pojistky je také dobré disponovat financemi navíc, které Vám zaručí okamžitou lékařskou pomoc.

Zdravotnická zařízení v Keni

V případě, že v Keni utrpíte vážnější zranění, rozhodně nenavštěvujte státní nemocnice. Budete tak riskovat, že z nich odejdete v ještě horším stavu, než v jakém jste tam přišli (týká se to především AIDS). Budete-li tedy skutečně potřebovat lékařské ošetření, navštivte například NAIROBI Hospital nebo Mombasa Hospital. Na druhou stranu se určitě vyhýbejte Kenyatta National Hospital v Nairobi nebo nemocnici v Lamu, které se nepyšní zrovna nejlepší pověstí.

Rovněž můžete využít služeb letecké záchranné služby AAR nebo The Flying Doctor´s Society Of Africa, kteří sídlí na Wilson Airport. Odbornou péči pak poskytují taktéž v Bruce House a nebo nad lékárnou KAM.

Zdravotní rizika v Keni

Keňa je riziková hlavně proto, že zde můžete získat nejednu tropickou chorobu. Proto se raději nechte naočkovat proti malárii, žloutence typu A a B, žluté zimnici, choleře a AIDS.

Malárie je nejčastější nemocí, s kterou se v Keni můžete setkat. Vyskytuje se zde během každého ročního období a obvykle na ni lze narazit v oblastech do nadmořské výšky 2500 metrů. Nejmenší pravděpodobnost nákazy je však v okolí Nairobi.

Žloutenkou typu A nebo B se můžete nakazit v mnoha zemích. Ne jinak tomu je i v případě Keni. Hepatitidou se můžete nakazit během nechráněného pohlavního styku, použitím nesterilních nástrojů nebo také na toaletě. Vakcíny proti žloutence Vám poskytnou dlouhodobou imunitu. U hepatitidy typu A můžeme mluvit až o deseti letech, u hepatitidy B byste měli být po očkování chráněni po celý život.

Žlutá zimnice se přenáší především komářím štípnutím. Mezi základní příznaky patří bolest svalů, krvácení nebo teploty. Proti této nemoci je třeba se očkovat nejméně deset dnů před odjezdem na dovolenou.

Cholerou se můžete nakazit prostřednictvím kontaminované vody. Mezi základní příznaky tohoto onemocnění patří zvracení a průjem.

Afrika je zemí s nejvyšším výskytem HIV pozitivních obyvatel. Proti AIDS se však nelze očkovat, proto dbejte na prevenci – při náhodném pohlavním styku použijte prezervativ a vyhýbejte se špinavým nožům nebo jehlám.


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist