Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Počasí v Keni

Keňa je daleká země, jež je protínána rovníkem, takže se od této skutečnosti odvíjí i její klima. Rozlišuje se tady tedy období sucha a období dešťů. Nejpříznivější klima panuje u pobřeží, kde se teploty trvale drží okolo třicítky, přičemž nehrozí, že byste tu během Vaší dovolené zažili období sucha.

Srážky tady totiž můžete očekávat především v říjnu a v květnu. Nejvíce srážek však obvykle spadne v červenci a v květnu, kdy je klima ovlivňováno jihovýchodním monzumem. Ať už do Keni vyrazíte v jakékoliv roční období, připravte se na to, že vzduch je v tomto ráji celoročně velmi horký a také vlhký.

Vydáte-li se vysoko do hor, připravte se na to, že rtuť teploměru může klesnout až k nule. Snad nikoho tedy nepřekvapí, že nejvyšší vrcholky jsou věčně pokryty sněhem a ledem.

Nemáte-li rádi déšť, rozhodně se nevydávejte do Keňské vrchoviny. Teploty se tady pohybují jen okolo 18 stupňů celsia a prší zde během celého roku.

Pokud se v Keni chcete vystavovat slunečním paprskům, vydejte se sem nejlépe v dubnu, kdy deště výrazně ustupují. Na příjemných 29 stupňů celsia se můžete těšit především v pobřežních oblastech, tropickou pětatřicítku pak lze očekávat v oblasti jezera Turkana.

Kromě deště a sucha se však v Keni mohou vyskytovat i další nečekané jevy. S nepříjemným krupobitím se můžete setkat v oblasti Viktoriina jezera a v Západní Keni. Ojediněle tady lze očekávat i záplavy.

Hlavní turistická sezóna v Keni začíná od prosince do března, druhá sezóna pak trvá od července do listopadu.

Aktuální počasí v Keni

Kliknutím na obrázek získáte v češtině:

  • podrobnou předpověď počasí na 5 dní
  • mapy počasí zohledňující teplotu, oblačnost a srážky
  • a mnoho dalších užitečných informací o počasí v dané zemi

               

 
               

 


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , , ,



Zatím 1 komentář k článku “Počasí v Keni”

  1. Aktuální počasí v Keni | CestovníPortál.cz 16.02.2011 v 14:22

    [...] Článek o počasí v Keni naleznete zde [...]


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist