Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Sport a zábava v Keni

Keňa je zemí mnoha tváří. Můžete zde obdivovat nejen nespočet úchvatných památek, ale taktéž je zde vytvořeno skvělé zázemí pro provozování řady sportovních aktivit. Chcete objevovat nádherný podmořský svět, který je plný ryb a nádherných korálů? Nebo raději chcete zkrotit divoké vlny moře? A nebo zdoláte vrcholek některé z majestátných hor? Jak je libo! Tady Vám přinášíme několik našich tipů!

Potápění a šnorchlování v Keni

Windsurfing a plachtění v Keni

Chcete si dopřát trochu adrenalinu? Pak doporučujeme vyzkoušet windsurfing a nebo plachtění v Keni. Ta má pro tento druh sportu výborné podmínky. Je zde totiž téměř neustále větrno a vítr je poměrně silný. Pokud jste si s sebou na dovolenou nepřivezli prkna, nezoufejte. Lze je zapůjčit ve většině rekreačních středisek. Začátečník si pak může najmout instruktora, který ho seznámí s taji tohoto populárního sportu.

Plachtařské kluby jsou roztroušeny po celém pobřeží, ale taktéž je můžete naleznout u jezera Navaisha a u Viktoriina jezera. V okolí Lamu můžete absolvovat výlet na arabské plachetnici.

Létání v Keni

Létání na bezmotorovém kluzáku nebo v malém letadýlku nad nekonečnými pláněmi Keni se řadí rozhodně k nezapomenutelným zážitkům! Poznejte Keňu i z jiné perspektivy a nebudete litovat!

Safari z letadla

Africké safari si můžete prohlédnout nejen z mikrobusu nebo z vozu, ale také ze vzduchu. Velmi populární jsou výlety z rezervace Masai Mara až k Viktoriinu jezeru. Uchvátí-li Vás tato netradiční podívaná, můžete letět do oblasti jezera Turkana a Národního parku Sibiloi. Přejeme příjemnou podívanou!

Rafting

Chcete pokořit některou keňskou řeku a zároveň si užít pořádného adrenalinu? Pak určitě vyzkoušejte rafting. K těmto účelům v Keni funguje organizace Savage Wilderness Safaris Ltd. Ta nabízí jednak třídenní výlety, během nichž můžete ujet vzdálenost až 450 km, ale také kratší výlety, které jsou u turistů mnohem oblíbenější.

Doporučujeme sjezd řeky Tana, ale také dobrodružství na řece Galana. Chcete-li si užít kvalitního raftování, vydejte se na zdejší řeky od října do poloviny ledna a pak také od začátku dubna do konce července.

Rybaření v Keni

V Keni žije několik druhů ryb, které jsou opravdu dobrým úlovkem. Na udičku se Vám může chytit například mečoun, marlin či tuňák. Doporučujeme ve volné chvilce vyrazit na širé moře a vězte, že vzpomínka na starce z Hemingwayovy novely Vám určitě vytane na mysli.

Rybářská sezóna trvá devět měsíců, konkrétně od srpna do konce dubna. Jestliže chcete ulovit tuňáka, pak vysedávejte u keňských břehů s udičkou od srpna do listopadu.

Jízda na kole v Keni

Jestliže si chcete na své dovolené také aktivně zasportovat, máte jedinečnou možnost brázdit silnice Keni na kole. Velmi oblíbenými lokalitami jsou oblasti rezervace Masai Mara, Central Highlands a také Kerio Valley. Terén můžete vyzkoušet i v pralese Arabuko-Sokoke nebo v parku Hell´s Gate, kde si můžete během oddechové přestávky prohlédnout i nádherné přírodní scenérie.

Rybářské safari

Tropic Air Ltd je provozovatelem populárního rybářského tábora, který se odehrává v Národním parku Mt. Kenya. Ačkoli okolní příroda nabízí nevídanou podívanou, hlavním lákadlem tohoto místa je pstruh barevný, který přebývá převážně v jezerech Alice a Rutundu. V řece Kazita Munyi River pak můžete zkusit ulovit pstruha hnědého.
K dispozici budete mít stylové loďky, rybářské pruty, mušky a také průvodce. Hezké úlovky!

Turistika a horolezectví v Keni

Vysoké hory, rozlehlé pláně, hluboká jezera a písčité pláže. Tím Keňa láká návštěvníky ze všech koutů světa. Mezi nejpopulárnější oblasti se bezesporu řadí Národní park Mt. Kenya, okolí Mt Elgon, Cherangani Hills, Kerio Valley, pohoří Matthews Range nebo Ndoto Mountains.

V Národním parku Mt Elgon se nachází několik turistických stezek, jako například Park Route nebo Masara Route, jež vede do stejnojmenné vesničky. K vystoupání pak doporučujeme vrchol hory Lower Elgon Peak, která je 4301 metrů vysoká.
V národním parku Mt Kenya jsou známé stezky Naro Moru, Sirimon nebo Chogoria.


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist