Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Golf v Keni

Ač se to možná na první pohled nezdá, golf má v Keni dlouhou tradici. Hráči zde naleznou velmi kvalitní a upravená hřiště. Můžete se těšit na menší devítky, ale i na osmnáctky s profesionálními parametry.
Golfová hřiště se v Keni nachází téměř všude. Odpalujte míčky ve vnitrozemí mezi horskými štíty či azurovými jezery, ale také na pobřeží Indického oceánu. Jen v Keni si můžete vychutnat golf uprostřed nádherné přírody.

Rozhodně Vám tento neobyčejný zážitek doporučujeme!

Milovníky golfu jistě potěší skutečnost, že se tady nachází několik luxusních rezortů. Jen namátkou si vyjmenujme ty nejznámější z nich – Royal Nairobi, Nyali, Windsor či Muthaiga. Především poslední jmenovaný rezort patří k tomu nejlepšímu, co může Keňa nabídnout.

Nejkrásnější zdejší hřiště leží na okraji tropického lesa Karura a právě zde se koná Kenya Open Golf Championship, tedy jeden z turnajů evropské série PGA, kde ochutnali vítězství například hráči jako Ballesteros, Woosnam, Canizares nebo Lafeber.

Dalším známým hřištěm je Karen Golf & Country Club, kde se v letech 2004 a 2005 odehrály turnaje v rámci Kenya Open. Nutno dodat, že toto hřiště se může pyšnit i úžasnou lokalizací. Kdo z Vás by si nechtěl zahrát golf v lůně tropické přírody, obklopen kvetoucími stromy a keři?
Netradiční golfový zápas si můžete zahrát i Thika Sports club, jenž leží uprostřed kávových a ananasových plantáží. Během přestávky se můžete vydat ke známým vodopádům Thika, kde se natáčela i série dobrodružství ze života Tarzana.

Niali Golf & Country club je prvním golfovým hřištěm, které leží na keňském pobřeží. Za zmínku určitě stojí i Nakuru Golf Club, který byl otevřen již roku 1929 Lordem Francisem Scottem.
Je dobré vědět, že všechny golfové kluby a hotely nabízí také řadu dalších aktivit pro ty, kteří zrovna golfu neholdují. Jejich služby i ubytování jsou samozřejmě na vysoké úrovni. Neschází ani stále více populární balíčky.

Keňa je zkrátka rájem na zemi!
Vždyť, kde jinde byste mohli odpalovat míček za řevu krále zvířat?


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist