Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Turistické lokality v Keni

Keňa patří mezi ty turistické lokality, které se mohou zaslouženě chlubit velkým množstvím atraktivních míst. Ať už máme na mysli známé národní parky, kde můžete na vlastní oči spatřit mnoho divoké zvěře, dlouhé pláže, kde Vás bude obklopovat exotická atmosféra nebo známé destinace, kde se můžete ubytovat v luxusních hotelových apartmánech. Že nevíte, co si vybrat? Cestovní portál Vám s rozhodováním pomůže!

Národní parky Keni

Nyahururu

Jedná se o ne příliš známé, avšak o velmi zajímavé městečko, kde v době kolonialismu žili bílí osadníci. Jde o výše položené místo, takže zde musíte počítat s chladnějším klimatem. Okolní zvlněné pláně jsou intenzivně obdělávány a pěstuje se tady především kukuřice, fazole a sladké brambory.

Vodopády, které jsou lokalizovány na okraji města, jsou pojmenovány po Josephu Thomsonovi, tedy muži, který došel roku 1880 z Mombasy až k Viktoriinu jezeru. Zajímavostí je, že voda z řeky Ewaso Narok River se řítí z výšky neuvěřitelných 72 metrů do rokle, a vytvořená vodní tříšť utváří trvalou mlhu.

Kipepeo Butterfly Farm (Motýlí farma)

Toto nesmírně zajímavé místo se nachází asi 1 kilometr od ruin v Gedi a bylo založeno zoology z Univerzity v Nairobi. Smysl Motýlí farmy spočívá v tom, že lidé z okolí sbírají živé kukly motýlů a ti jsou po vylíhnutí předáváni sběratelům po celém světě. Zisky z této aktivity jsou použity na zachování a obnovu místní unikátní přírody.

Jumba la Mtwana

Jedná se o národní památku, která leží na severu zátoky Mtwana Creek. Konkrétně představuje zbytky otrokářské svahilské osady ze 14. a 15. století. Ačkoli její ruiny nejsou tolik rozsáhlé, nabízí úchvatnou podívanou, která jednoznačně vrcholí u Mešity u moře. Dochovala se zde řada předmětů a rovněž také hrobky.

Doporučuje se vyhradit si na návštěvu této ojedinělé památky celý den. Vstřebávat nabyté dojmy pak můžete na nedaleké Jumba Beach.

Lamu

Lamu je situován nedaleko od severního pobřeží Keni. Někdy ve dvacátých letech minulého století si stejnojmenné město získalo reputaci „afrického Kathmándú“, tedy místa, jež oplývá zvláštním kouzlem a je zahaleno do pláště středověké romantiky.

Starobylé Lamu je nejstarším městem v Keni a obývají jej téměř výhradně jen muslimové. Z pevniny se dá na ostrov dostat velkými motorovými čluny, avšak turistům se doporučuje raději přeprava letecká.
Snad žádné jiné keňské město nemůže turistům nabídnout nedotčenou kulturu a architekturu v kontrastu se širokou škálou kulturních svátků a tradic.

Lamu - oslí útulek, KeňaNejznámější část Lamu se nazývá Mkomani a jde o největší kamenné město na celém východoafrickém pobřeží. Nejstarší památkou je zde mešita Pwani, která pochází ze 14. století. Ostatně, lze tady zahlédnout až dvacet mešit.

Další dominantou tohoto místa je Pevnost Lamu. Její stavba započala někdy roku 1810, avšak dokončena byla až o třináct let později. Původně se pevnost nacházela na pobřeží, které měla chránit. Postupně tam však vznikaly i další stavby, a tak pevnost ztratila svůj prvotní význam.

Pokud se chcete seznámit s historií a kulturou města, pak neváhejte a navštivte Lamu Muzeum. To se zabývá například svahilskými kulturními tradicemi a taktéž si zde můžete prohlédnout repliku jednoho ze svahilských domů.

Za zmínku v Lamu určitě stojí i oslí útulek, který provozuje organizace International Donkey Protection Trust, jež sídlí v britském Devonu. Útočiště tady nachází především staří, zranění či nemocní osli.


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist