Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Výlety v Keni

Keňa je doslova rájem pro všechny, kteří rádi podnikají výlety. Největší pýchou a dominantou této africké perly je bezesporu místní safari, které je už po dlouhá léta útočištěm mnoha vzácných druhů zvířat. Zároveň však můžete vystoupat na vrcholek některé z tamějších hor a dopřát si tak neopakovatelný zážitek.

Pohled na okolní přírodu z výšky je totiž opravdu nezaměnitelný! Avšak to není vše! Na své si tady přijdou i milovníci sportů a historických lokalit. Poznejte s Cestovním portálem to nejkrásnější z Keni. Tady Vám přinášíme několik tipů!

Národní parky Keni

Hyrax Hill

Název získalo toto místo podle damanů, kteří zde ve velkém počtu žili. Vaši prohlídku můžete zahájit ve vesničce North-East Village. Ta je zajímavá především proto, že tam bylo nalezeno 13 podúrovňových nalezišť. Jáma D, která byla objevena roku 1965, je stále otevřená, ostatní jsou zarosteny hustými křovisky.

Dále stezka stoupá ke zbytkům hradiště obehnaného kameny. Pochází pravděpodobně z doby železné a pokud stále nebudete nasyceni zajímavostmi, můžete se vydat na vrchol hory, který ponouká skvělý výhled na plameňáky u jezera Nakuru.

Při sestupu po druhé straně hory narazíte na sídliště z doby železné. Máte-li tedy archeologické ambice, určitě se sem vydejte!

Mučírny v Keni

Máte-li dostatek odvahy, můžete se vydat do mučíren, které mají symbolizovat zrůdnost vězeňského systému předešlé vlády dlouholetého vládce Keni Daniela arap Moie. Můžete si tady prohlédnout hrůzná místa, kde tajná policie údajně až do poloviny 90. let vyslýchala odpůrce režimu pomocí mnoha antihumánních metod.

Ruiny Gedi

Asi 4 km od Watamu se nachází slavné ruiny Gedi, jedna z hlavních památek na celém pobřeží. Ruiny jsou velmi rozsáhlé a nutno dodat, že z nich sálá něco tajuplného a taktéž znepokojivého. Máte-li rádi archeologii nebo památky s historickým podtextem, určitě si tohle okouzlující místo nenechte ujít!

Létání v balónu

Není většího zážitku, než vidět safari z balónu. Vznášejte se tiše nad rozlehlými pláněmi a kochejte se pohledem na divoká zvířata, aniž byste byli rušeni zvuky, které přichází z živoucí civilizace. Lety začínají za rozbřesku a trvají zhruba hodinu a půl. Vřele Vám tento obrovský zážitek doporučujeme!


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist