Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Pláže a koupání v Keni

Jak jsme již zmínili, pobřeží Keni je ohraničeno vodami Indického oceánu. Proto se tady můžete těšit na koupání oceánského typu. Kromě příjemných mořských vln, které Vás možná překvapí svou teplotou, můžete očekávat i rozlehlé pláže s pískem, který Vás bude příjemně hřát do chodidel. Život na těchto plážích určuje rytmus přílivu a odlivu, který denně nabízí neopakovatelné přírodní divadlo plné nevídaných scén.

Každých šest hodin moře ustoupí ke korálovému útesu, který lemuje pobřeží. Začátek odlivu přímo láká ke koupání v klidných vodách moře, naopak vyvrcholení odlivu vábí k poznávání podmořského světa. Se začínajícím přílivem moře opět ožívá a stává se útočištěm surfařů.

Diana Beach

Diana Beach je bezesporu jednou z nejproslulejších keňských pláží. Leží zhruba 60 km od Mombasy a pyšnit se může především svou délkou, která činí neuvěřitelných 17 kilometrů! Je taktéž plná korálových útesů, jenž se nachází dále od břehu.

Diana Beach je unikátní především proto, že dostala do vínku o trochu více všech přírodních krás, než je tomu v případě ostatních pláží. Moře je zde tyrkysovější, než kdekoliv jinde, písek je ještě bělejší a pohled na korály úchvatnější. Pláž je vhodná také na šnorchlování a potápění. K relaxaci zvolte raději jižní část pláže.

Podél Diana Beach se nachází velké množství luxusních hotelů a apartmánů. Rovněž je v jejím okolí mnoho restaurací, obchůdku, kde lze zakoupit nejeden suvenýr, bank i větších obchodních domů.

Nyali Beach

Tato písčitá pláž s mírně svažitým dnem leží asi 10 km severně od Mombasy. Jedná se o místo s velmi uvolněnou atmosférou, která Vám zaručí pohodovou dovolenou. Těšit se tady můžete na bílý písek, jenž prosvítá takřka jako sníh a taktéž na modré moře, které je útočištěm mnoha ryb, které Vás zaujmou především svým pestrým zbarvením. Jestliže Vám šnorchlování nic neříká, můžete absolvovat výlet na lodi podél zdejšího korálového útesu.

Bamburi Beach

Jedná se o rušnou pláž, jejíž rozloha dosahuje až šesti kilometrů. Nachází se severně od Mombasy, a tak se odtud snadno dostanete ke zdejšímu letišti. Bamburi se může pyšnit písčitými plážemi, kterým dominuje azurově modrý Indický oceán.

Okouzlující atmosféru pláže podtrhuje horký písek, všudypřítomné vysoké stromy baobab (strom z čeledi bavlníkovitých) a také plantáže. Z romantického rozjímání Vás však mohou vyrušit obchodníci, kteří se Vám pravděpodobně budou snažit vnutit nějaký ten suvenýr na památku. Obrňte se proto raději trpělivostí.

Kromě koupání a nakupování si na Bamburi Beach můžete užít jízdu na velbloudech nebo se nechat namasírovat urostlými černoškami. Osvěžit se tady můžete sladkou kokosovou vodou nebo exotickým pivem. Na této pláži si tedy užijete pravou, tropickou dovolenou!

Shanzu Beach

Tato pláž se nachází ve stejnojmenném městečku, které leží asi 20 km od Mombasy. Na Shanzu si přijdou na své nejen ti, kteří rádi relaxují v sypkém písku, ale také ti, kteří si chtějí dopřát trochy adrenalinu v podobě potápění. Nachází se tady totiž jedna z nejlepších potápěčských škol na světě. Tato škola nabízí prvotřídní vybavení jak pro začátečníky, tak pro pokročilejší potápěče. Pod hladinou můžete sledovat nejen delfíny, ale také želvy.

Shanzu pláž je populární hlavně díky tomu, že je chráněna korálovým útesem a taktéž vysokými kokosovými palmami. Užijte si krásné procházky po pláži, odpočiňte si ve stínu palem a pak se zchlaďte ve vlnách moře. Na Shanzu Beach není o romantické chvilky nouze!

Tiwi Beach

Tiwi se nachází asi hodinu cesty od rušného přístavního města Mombasa. Jedná se o nádhernou pláž, jejíž dominantou jsou nekonečné úseky bílé písčité pláže, které se táhnou téměř až k obzoru. Zregenerovat můžete Vaše tělo ve stínu palem nebo pod teplým pískem. Zchladit se naopak můžete ve stále příjemně teplé vodě moře.

Tiwi Beach, KeňaObčerstvit se pak můžete ve zdejších restauracích, které podávají především pokrmy z čerstvých mořských plodů. Samozřejmě, že si tyto dobroty můžete vychutnat i přímo pod širým nebem.

Říká se, že průzračně modrá voda z oceánu má léčivé účinky. Takže věříte-li alespoň trochu v legendy, určitě se napijte.

Stejně jako u řady jiných pláží, i na Tiwi se potuluje nepřeberné množství obchodníků. Ti se Vám zřejmě budou snažit prodat hlavně domácí šťávy a dřevěné suvenýry.


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , ,



2 komentářů k článku “Pláže a koupání v Keni”

  1. Byli jsme letos (2019) na Diani beach a narazili na jednu neočekávanou překážku, na kterou žádná cestovka neupozorní. Když člověk pátrá, zjistí že je to známý problém, ale koho by to napadlo. Tím problémem jsou Beach Boys – nejde o klasické prodavače, jaké známe z chorvatska či Itálie. Tihle jsou pověstnými osinami v zadku. Jakmile překročíte ostrahou hlídanou hranici hotelu směrem k moři, sesype se jich na vás klidně deset. Byli jsme v nízké sezóně, tak prakticky nebylo možné se jich zbavit – evolucí vychovaní obchodníci působící na psychiku. Nepomohla ignorace ani rázné naznačení, že nejsou vítání. A když už vzdají nabízení, tak na vás celou dobu koukají a přemýšlejí jak na to. U nejednoho slabšího turisty způsobí, že koupání v moři vzdá a spokojí se raději s hotelovým bazénem….

  2. No my tam letime v lustopadu, jsem zvědavej, snad to nevude tak zlý


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist