Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Keňa »

Kriminalita v Keni

Keňa je ve své podstatě velmi chudou zemí, proto se připravte na to, že místnímu obyvatelstvu nejsou přestupky jakéhokoliv charakteru zas tak cizí. Rozhodně počítejte s tím, že se eventuelně můžete stát terčem zlodějů, kapsářů a podvodníků.

Zvláště pak v Nairobi si bedlivě střežte svůj majetek, především peněženky. Pokud pachatele přistihnete při činu, raději se s ním moc nedohadujte, mohli byste na to doplatit. Rovněž jej nepronásledujte nebo se s ním neperte.

V nebezpečnějších oblastech se doporučuje projíždět s uzamknutými dveřmi a vytaženými okýnky v automobilech. Rozhodně nevycházejte v noci ven, a pokud tak musíte z nějakého důvodu učinit, vždy jděte do nočních ulic Keni ve skupině.

Další nepříjemností, která se Vám v Keni může stát, je, že budete přepadeni. Proto s sebou nenoste velký obnos peněz, doklady nebo předměty, na kterých Vám záleží. Mohly by být totiž příčinou Vašeho přepadení. Kromě toho se také může stát, že budete muset čelit neodbytným dětským gangům, nepříjemnému obtěžování, které může mít i sexuální charakter, nebo naletíte podvodníkovi.

Proto si dávejte velký pozor na to, s kým se dáte do řeči a pokud se dostanete do konfliktu, v žádném případě se nesnažte situaci vyřešit křikem nebo rvačkou. Doklady a cennosti buď s sebou nenoste vůbec nebo si je pečlivě uschovejte.


 

Turistické informace o Keni!

Aktuální nabídka zájezdů do Keni



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist